Trg djece Dobrinje bb 71 000 Sarajevo |   033/466-980

Nagradna igra časopisa Elif - Ramazana - Sehara moje duše

Sehara je drvena kutija za odlaganje sitnih predmeta. Najčešće je pravljena od drveta ili lima, a ukrašavana je rezbarijom. Sehara je bila sastavni dio namještaja u mnogim bošnjačkim kućama. To je bila čarobna kutija ženske intime, kutija svih onih sitnica koje su je usrećivale, kutija u kojoj je bio smješten život jedne žene, precizno i pažljivo složen i uređen.
Sehara je bila i spremište različitih slatkiša, uspomena iz mladosti, požutjelih fotografija. Nanina sehara danas predstavlja nezaboravnu sliku mnogih Bosanaca. Ona je za njih bila posebna kutija iz koje ih je nana često darivala. Vidjeti unutrašnjost nanine sehare, bila je privilegija koja se ukazivala samo rijetkima, jer je nana ključ sehare čuvala u svojim njedrima. Svaka sehara je imala svoju priču, priču koja je dokazivala da je sehara vrijedna koliko i sam život.
Danas se sehara rijetko viđa po kućama, ali je svoj životni put našla i u poeziji kao mjesto duše, lijepih trenutaka, snova, ljepote nedostižne.

NAGRADNA IGRA
RAMAZAN – SEHARA MOJE DUŠE

Otvorite i vi seharu svoje duše. Šaljite nam vaše literarne radove na temu RAMAZAN - SEHARA MOJE DUŠE i učestvujte u našoj NOVOJ NAGRADNOJ IGRI. Nagradna igra počinje od februara i traje do kraja aprila.
PRAVILA NAGRADNE IGRE:

  1. 1. Šaljite nam vaše literarne radove na temu RAMAZAN - SEHARA MOJE DUŠE na adresu: Udruženje vjeroučitelja PP 39, 71165 Sarajevo, ili na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 31.03.2016. godine.
  2. 2. Svi pristigli radovi će biti objavljivani na web-portalu vjeroucitelji.ba.
  3. 3. Od 01.04.2016. godine radovi će biti postavljeni na facebook stranicu Elifa. Vaš zadatak je da lajkujete rad koji vam se najviše dopada. Rad koji bude imao najveći broj lajkova do 24.04.2016. je pobjednički rad i bit će nagrađen tabletom i objavljen u majskom broju časopisa Elif.
  4. 4. Svi pristigli radovi će učestvovati u ocjenjivanju od strane komisije koju će formirati redakcija časopisa Elif, a najbolje ocijenjeni rad od strane komisije će, također, biti nagrađen tabletom i objavljen u majskom broju Elifa.

 

POKAŽITE DA JE SEHARA VAŠE DUŠE KOVČEŽIĆ KOJIM ĆETE OSVOJITI VRIJEDNU NAGRADU!

back to top